Cv-ketel

cv-ketel

Wil je niet in de kou zitten? Dan kan een goedwerkende Cv-ketel zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Een Cv-ketel heet voluit een centrale verwarmingsketel. Dit is het onderdeel van een centrale verwarmingsinstallatie dat zorgt voor warm water waarmee een woning wordt verwarmd via de centrale verwarming. Een combiketel zorgt daarnaast ook voor het warme water uit de kraan.

Waarom je blij wordt van een Cv-ketel in topconditie:

1. Het is veilig

Lekkage van koolmonoxide is schadelijk voor jouw gezondheid en dat van je dierbaren. Je kunt er hoofdpijn van krijgen, misselijk van worden of erger. Het is echter eenvoudig te voorkomen. Periodiek Cv-ketelonderhoud zorgt voor een veilige installatie in huis.

2. Het is kostenbesparend

Door regelmatig onderhoud aan je Cv-ketel uit te voeren voorkom je onnodig gasverbruik en bespaar je op jouw energierekening. Met het bespaarde geld kun je dan weer andere leuke dingen doen.

3. Het geeft minder kans op storingen

Als de Cv-ketel niet regelmatig wordt onderhouden bestaat de kans dat onderdelen verroesten of sneller slijten. De Cv-ketel staat dan verkeerd ingeregeld. Door tijdig onderhoud wordt dit voorkomen. Hiermee wordt de kans op storingen aanzienlijk kleiner en kom je niet onder een koude douche te staan. Heb je toch een storing? Wij helpen je binnen 24 uur.

Oh nee! Cv-ketel in storing, wat kun je er zelf aan doen?

1. De Cv-ketel resetten

Soms is een storing eenmalig. De verwarmingsinstallatie kan dan opnieuw worden opgestart door het toestel te resetten. Je Cv-ketel reset je met, hoe kan het ook anders, de resetknop. De knop (rood, geel of zwart) zit vaak op de voor- of onderkant van de Cv-ketel. Het kan ook zijn dat de resetknop achter een klepje verborgen zit. Door de knop ongeveer 5 seconden ingedrukt te houden start het toestel opnieuw op. Als de Cv-ketel na het resetten weer naar behoren werkt, heb je de storing verholpen! 

2. De Cv-ketel bijvullen

Als de druk lager is dan 1.0 bar moet de installatie worden bijgevuld. Om een goede werking van de Cv-installatie te garanderen dient de druk in ieder geval tussen de 1.0 en 2.0 bar te zijn. Hoe hoog de druk van jouw ketel is, kun je aflezen op het service display.

Zes stappen voor het bijvullen van de Cv-ketel. Wat heb je nodig?

  • Vulslang
  • Doekje
  • Tang
  • Emmer
  1. Zet de thermostaat laag (naar ongeveer 10-15 graden Celsius) en wacht totdat de Cv-ketel is afgekoeld (+- 20 minuten).
  2. Voor het bijvullen is een vul- en aftapkraan geïnstalleerd. Sluit de vulslang aan op de drinkwaterkraan en vul deze met water tot alle lucht uit de slang verdwenen is.
  3. Sluit de vulslang aan op de vul- en aftapkraan onder het toestel.
  4. Open de drinkwaterkraan en vervolg de vul- en aftapkraan.
  5. Sluit de vul- en aftapkraan en vervolgens de drinkwaterkraan.
  6. Ontlucht de verwarming na het vullen van de installatie. Hoe je dat doet, lees je hieronder.
3. De radiatoren ontluchten

Lucht in de installatie kan voor vreemde geluiden zorgen en kan ook leiden tot niet volledig warme radiatoren. Om deze problemen te voorkomen is het mogelijk om de installatie te ontluchten. Maar hoe kan je dit zelf doen?

  1. Zet de thermostaat laag (naar ongeveer 10-15 graden Celsius) en wacht totdat de Cv-ketel is afgekoeld. (+- 20 minuten).
  2. Draai de radiatorkraan laag (begin bij de laagste radiator in de woning).
  3. Draai de ontluchter op de radiator open en wacht totdat er water uitkomt.
  4. Draai de radiatorkraan open.
  5. Controleer de druk op de Cv-ketel. Het beste is tussen de 1.5 – 2.0 bar.
  6. Zet de thermostaat weer op de juiste temperatuur.
Calora_Tower
QUINTA_ACE_LR_WIT
AVANTA_CW3WIT_LR_WIT
previous arrow
next arrow

Nieuwe Cv-ketel

Een Cv-ketel gaat ongeveer 15 jaar mee. Als het nodig is de Cv-ketel te vervangen, begrijpen wij dat er meerdere vragen bij je opkomen. We helpen je graag door het geven van een eerlijk en transparant advies waarmee jij de keuze kunt maken die het beste bij jouw situatie past.

Klik op onderstaande merken om Cv-ketels te vergelijken:

Remeha en Intergas dealer

Installatietechniek Haaglanden staat onder andere geregistreerd bij de fabrikanten: Remeha en Intergas. Dit betekent dat wij erkend installateur zijn.

Waarom het belangrijk is om jouw Cv-ketel te laten installeren door een erkend installateur:

  • De fabrikant staat garant voor de Cv-ketel.
  • De installateur is BRL gecertificeerd.
  • Jaarlijkse wordt de kwaliteit van het geleverde werk gecontroleerd middels een audit.
Meer weten? Bel of mail ons.

Bellen kan tijdens kantoortijden op nummer 070 762 0180. Mailen kan altijd naar services@ith-l.nl We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.